*** Водещите вечерни новини на 3 юни ***   Руските телевизии не

...
*** Водещите вечерни новини на 3 юни ***
 
Руските телевизии не
Коментари Харесай

Водещите новини! Руските ТВ в пълно мълчание за 100 ден на войната. „Честта не се защитава с юмруци в пленарна зала, г-н Копейкин“

*** Водещите вечерни вести на 3 юни ***

 

Руските малките екрани не загатват на никое място през днешния ден, че войната в Украйна, наричана от тях " специфична интервенция ", продължава към този момент цели 100 дни. Това оповестява службата за мониторинг на Би Би Си, представена от " Сега ".

Липсва резюме на бойните дейности дотук, нито пък стана дума за " юбилейната " дата на военния спор.

Преди началото на войната коментаторите убеждаваха съветските фенове, че евентуално ще отнеме единствено няколко дни, до момента в който Русия поеме контрола над Украйна. На " блицкриг " се надяваше и Путин.

***

„ Честта не се пази с юмруци в пленарна зала, господин Копейкин “. 

Така Ивайло Мирчев от „ Демократична България “ разяснява напрежението, което породи в пленарна зала на 1 юни.

В профила си във „ Facebook “ той написа: „ Възпитанието не е нещо, дето го имаш “по принцип ”, но “днеска не знам какво ми стана… ”. Мъжеството не се потвърждава с експанзия. Хулиганските прояви не са геройство “.

***

„ Който е подкупен, постоянно получава пари от Русия ", споделя българският министър председател Кирил Петков в изявление за Швейцарското Радио, представен от " Дойче Веле ". Според него в страната има 20 сиви кардинали, от които България би трябвало да се освободи.

Той е решен да промени страната си, считана за най-бедната и най-корумпирана в целия Европейски Съюз, а последователите му виждат в него последна вяра за България. Кирил Петков е министър-председател на една страна, в която доста хора се усещат свързани с Русия, и в която всеки миг държавното управление може да се разпадне. „ Всеки божи ден си мисля за това “, споделя Петков пред кореспондентката на Швейцарските радио и телевизия Сара Новотни.

***

Нинова акцентира, че държавна благосъстоятелност не е неприятна дума и това следва да се потвърди на хората.

***

Едно извънредно необичайно послание и странни молби, наподобяващи на посещаване при персоналния доктор с молба за болничен…

***

***

***

Сто дни след началото на войната, която съветският президент Владимир Путин отхвърля да назовава с същинското ѝ име, той се стреми да основава усещане, че нищо не се е трансформирало и животът си върви постарому, написа Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Докато армията му с изпитание напредваше в украинския град Северодонецк, Путин се занимаваше с изкуствено дребнотемие, участвайки в излъчена онлайн по малкия екран гала в чест на многодетните фамилии.

От началото на май той се е срещнал - главно посредством видеоконферентна връзка - с представители на просветителната сфера, с шефове на компании от петролния и транспортния бранш, с ръководители на битката с горските пожари и с губернаторите на най-малко дузина съветски области, доста от тях - намиращи се на хиляди километри от Украйна.

***

***

Борбата за туристи в Турция набра скорост и се усили вътрешната конкуренция сред градовете. В Текирдаг през днешния ден оповестиха понижения до 30 % в границите на годишния фестивал на черешата, който стартира на 1 юни и ще продължи до 14 юли. Целта е да се отклонят повече туристи от Одрин.

***

Президентът Реджеп Тайип Ердоган съобщи преди няколко дни във връзка Световния ден против цигарения пушек (31 май), че " наргилетата са даже по-вредни от цигарите " и държавното управление приготвя някои промени, " с цел да избави народа от тази неволя ".

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР